Kinder bueno szelet receptje - Csokis-krémes sütemény házilag

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Kinder bueno szelet receptje - Csokis-krémes sütemény házilag Ha szereted a Kinder bueno csokit, akkor szeretni fogod a Kinder bueno süteményt is, ami egy krémes, csokis, pörkölt mogyoróval megbolondított süteménydesszert. Minden élvezetes falat után becsukod a szemed, és nagyokat hümmögsz... Ez a sütemény egy picit azért más ízvilág, mint az eredeti csoki, de így is tökéletes! Ünnepi alkalmakra ajánljuk. Szemünk szánk elállt, amikor az egyik kedves nagymama olvasónk a Kinder bueno szelet bekültött receptjével örvendeztetett meg bennünket. Mi eddig kizárólag a Kinder bueno csokoládé változatát ismertük, és nem is sejtettük, hogy ennek az isteni édességnek egy finom krémes-csokis sütiváltozata is létezik.

- A sütemény elkészítése időigényes ugyan, mert az egyes rétegeket aprólékosan elő kell készíteni. De nagyon megéri a fáradozást, mert rendkívűl finom, nálunk mindenki imádja a családban. Főképpen olyan alkalmakra való, amikor a süteményt előre el akarjuk készíteni, mert ennek a Kinder bueno szeletnek kifejezetten jót tesz az állás - írja Jucus mama Szegedről.

Következzen a recept!



Kinder bueno szelet - sütemény recept


Hozzávalók az alaphoz:
6 tojásfehérje
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál kókuszolaj vagy étolaj
2 evőkanál liszt
Fél csomag sütőpor
2 evőkanál keksz vagy babapiskóta finomra összetörve
25 deka mogyoró (sótlan!)
30 deka nutellakrém

Hozzávalók a sárga-barna töltelékhez:
Fél liter tej vagy kókusztej
6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás pudingpor
8 deka étcsokoládé
15 deka kókuszzsír
3 evőkanál porcukor
3 deci kókusztej
35 deka keksz vagy babapiskóta

Hozzávalók a tetejére:
2 deci habtejszín
1 csomag habfixáló
5-10 deka reszelt étcsoki

Elkészítés

1. Elkészítjük a tölteléket: a pudingport, lisztet, sütőport, tojássárgákat a hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük, jól kiforraljuk. A krémet hagyjuk kihűlni.

2. A mogyorót durvára vagdossuk, majd egy serpenyőben enyhén megpirítjuk.

3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, az olajat, a lisztet, sütőport, a babapiskóta őrleményt. A nyers tésztát egy sütőpapírral kibélelet kisebb tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk az előkészített (durvára vágott, pirított) mogyoróval.

4. A tészta alapot előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.

5. Miután megsült, a sütőpapírt eltávolítjuk az aljáról, és az előzőleg meglangyított nutellakrémet még forrón, óvatos mozdulatokkal a sütemény tetejére kenjük. (A nutellakrémet vagy mikróban vagy gőzfürdő fölött kell egy kicsit folyóssá tenni, hogy könnyen lehessen vele dolgozni).

6. A nutellás sütialapot félretesszük, egy kicsit hűlni hagyjuk.

7. A kókuszzsírt meglangyítjuk és a porcukorral jól összedolgozzuk. Az így kapott krémet megfelezzük. Az egyik felébe a szintén megolvasztott étcsoki kerül, a másik fele marad világosan.

8. Összeállítjuk a sütit. A rétegek így kerülnek egymásra:

- mogyoróval megszórt-nutellás süteményalap
- langyos tejbe forgatott keksz vagy babapsikóta
- világos krém
- langyos tejbe forgatott keksz vagy babapiskóta
- csokis krém

9. Hűtőben legalább 4-5 órát hűlni hagyjuk.

10. Végül a felvert, habfixálóval megkeményített tejszínhabot a rétegek tetejére tesszük.

A receptet Jucus mamának köszönjük!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.03.09