A tojáskrém az egyik legtáplálóbb és legízletesebb uzsonna- vagy reggeli-alternatíva, ráadásul egyszerűen elkészíthető és sokféleképpen variálható finomság.
Most egy snidlinges verziót mutatunk.
Hozzávalók:
• 6 db főtt tojás
• 1 tk. mustár
• 4 ek. vaj
• só
• bors
• snidling
• közepes hagyma
• 1 ek. tejföl
Elkészítés:
A tojáskrémhez a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd megtisztítjuk őket, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Hozzáadjuk a mustárt, vajat, só, borsot, illetve az ízlés szerinti apróra vágott hagymát, tejfölt és jól elkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk.
Tehetjük köretként hús mellé, ehetjük zöldségekkel, vagy kenhetjük szendvicsbe, és akár vihetjük útravalónak is, ha az unokákkal kirándulunk!
Jó étvágyat hozzá!
Fotó: Nagyszülők Lapja