Madártej fagyi házilag - 15 perc alatt elkészül a vaníliás, krémes finomság

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Madártej fagyi házilag - 15 perc alatt elkészül a vaníliás, krémes finomság A krémes madártej fagyi éppen annyira finom, mint a madártej desszert, annyi különbséggel, hogy a madártej fagyi a forró kánikulában még jobban esik, mint a hagyományos változata. Készítsd el az unokádnak még előző este - másnap már tálalhatod is. Elkészítési idő: 15 perc. A madártej fagyi tejesen ugyanúgy készül, mint az ízletes madártej desszert, annyi különbséggel, hogy itt nincs szükség a hófehér habgaluskákra. (Azért, hogy a kimaradt tojásfehérje ne vesszen kárba, le lehet későbbre fagyasztani, vagy kiváló hajpakolás készíthető a felvert habjából, esetleg odaadhatjuk a kutyusunknak nyersen vagy sütve).

Madártej fagyi




Hozzávalók:

  • 0,5 liter tej
  • 0,5 liter tejszín
  • 3-4 tojássárgája
  • 6 deka méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanál liszt vagy rizsliszt


Elkészítés:


1. A tojássárgáját a mézzel, vaníliás cukorral, liszttel alaposan elkeverjük.

2. Fokozatosan kevés hideg tejet öntünk hozzá (körülbelül 1 decit), és azzal is csomómentesre keverjük.

3. A tejet és a tejszínt feltesszük a tűzhelyre forrni, és amikor felforrt, lassan hozzáöntjük a híg tojássárgás masszát.

4. Folyamatos keverés mellett kiforraljuk a madártejet, egészen addig, hogy a benne lévő liszt elveszíti a nyersességét. Ügyeljünk arra, hogy a tej le ne égjen a lábas aljára.

5. Hagyjuk kihűlni.

6. Fagyasztóba tesszük, és óránként keverünk rajta egyet. (Ha ez elmarad, akkor sem tudjuk elrontani).

7. Tálalás előtt körülbelül 30-40 perccel vesszük ki a fagyasztóból.


Tipp:
Ha egyszerűsíteni szeretnénk, akkor egyből fagyiskelyhekbe öntögetjük, és azzal együtt tesszük be a fagyasztóba - ahogyan a képen is látható.



És íme a végeredmény:



Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.08.04