A málna édes-fanyarkás ízvilága kiválóan társul a semleges krémsajt ízéhez és állagához. Gyerekeknek dús kalória- és vitamintartalma miatt ajánlott.
Málnás-piskótás pohárkrém
Hozzávalók:
Alulra - piskótaalaphoz
10 deka babapiskóta (keksszel helyettesíthető)
5 deka kókuszzsír (vajjal helyettesíthető)
1 csomag vaníliás cukor (mézzel helyettesíthető)
Középre - fehérkrémhez
30 deka mascarpone
5 deka porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Felülre - málnás réteghez
30 deka málna
1,5 deci málnaszörppel ízesített víz
1 csomag vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
8 gramm zselatinpor / tortazselé
Elkészítés
1. Az alsó piskóta réteg elkészítéséhezhez törjük durvára a babapiskótákat, majd keverjük össze a felolvasztott kókuszzsírral, vaníliás cukorral. Az így kapott tésztamasszát meregessük bele átlátszó, dekoratív poharakba vagy fagylalkelyhekbe.
2. A fehérkrém-réteg elkészítéséhez a mascarponét keverjük össze porcukorral és vaníliás cukorrral.
3. A babapiskóta alapra meregessük rá a fehérkrémet.
4. A málnaréteghez egy kisebb lábasban készítsünk el egy 1,5-2 deci mennyiségű málnaszörpöt, amibe beledobáljuk a megmosott málnaszemeket. Tegyük fel a tűzre, és amint felforrt, azonnal vegyük le onnan. Ahogy hűl a málnakrémalap, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és gyors mozdulatokkal keverjük simára.
5. A piros málnás krémet meregessük rá az előző fehérkrémrétegre.
6. A gondosan lefedett poharakat pár óra hosszat hagyjuk a hűtőben összeérni.
Forrás: cookingfood