A házilag készített fagylaltok nagy előnye, hogy olyan alapanyagok kerülhetnek bele, amilyeneket mi magunk válogatunk össze. Főleg kisgyermekek esetén nem elhanyagolandó szempont, hogy minden étel, amit kínálunk nekik, csakis a legjobb összetevőkből, minőségi alapanyagokból készüljön.
A házi készítésű gyümölcsfagyi még egészséges is tud lenni, ha friss, érett idénygyümölcsből, kiváló mézzel és jó minőségű hozzávalókkal készítjük - nélkülözve a hozzáadott cukrot, tartósítószert és ízfokozókat. És mivel a málnát a legtöbben szeretik, egy jóízű édes-fanyarkás málnafagyival nem nagyon lehet melléfogni.
Ha beválik, próbáld ki ribizlivel vagy áfonyával is.
Málnás vanília fagyi házilag - Recept
Málnás vanília fagyi házilag - Hozzávalók:
- 3 deci tejszín
- 2 deci habtejszín
- 8 deka méz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 tojássárgája
- 20 deka friss málna
Málnás vanília fagyi házilag - Elkészítés:
1. A mézet és a vaníliás cukrot keverjük habosra a tojássárgájával, majd öntsük fel hideg tejjel, tejszínnel.2. Alacsony lángon és folyamatos keverés mellett kezdjük el felmelegíteni a fagyialapot, hogy a tojássárgája ki ne csapódjon. Hosszan forralni nem szabad!
3. Először hagyjuk kihűlni, majd turmixszoljuk bele a málnát.
4. Tegyük be a fagyasztóba, és óránként keverjünk rajta egyet, míg teljesen meg nem fagy.
5. Fogyasztás előtt 30 perccel vegyük ki, fagylaltkelyhekbe tálaljuk, málnaszemekkel, menta vagy citromfű levéllel dekoráljuk.
Fotó: Pixabay (illusztráció)