Ez a tipikusan nyári süteményrecept nem a nyújtófás piteváltozat, hanem a jóval egyszerűbb: kevert tésztás, tehát relatív gyorsan elkészíthető. További előnye még, hogy az alaprecept alkalmas arra, hogy a meggyet bármely más gyümölccsel helyettesítsd - erdei gyümölccsel, málnával, barackkal is isteni finom lesz!
Tipp: koszorú formával még látványosabbá tehető a sütemény, próbáld ki te is!
Meggyes pite recept
Hozzávalók
10 deka vaj
2 egész tojás
25 deka cukor
2 deci tej
25 deka liszt
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
kimagozott meggy
Elkészítés
1. Az előzőleg felolvasztott vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük.
2. Beleöntjük a tejet, a lisztet, a sütőport, és az egészet simára keverjük.
3. Sütőpapírral kibélelt kisebb méretű tepsibe öntjük.
4. A tetejére rászórjuk a lisztbe forgatott meggydarabokat (így nem fog azonnal lesüllyedni a meggy a tészta aljára). Meghintjük a vaníliás cukorral.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon - tepsi mérettől/formától függően körülbelül 35 percig sütjük. (Tűpróba!)
6. Miután teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét.