Oda a kontroll, oda az önbizalom - Ne hagyja, hogy a gyakori vizelési inger elrontsa mindennapjait!

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Oda a kontroll, oda az önbizalom - Ne hagyja, hogy a gyakori vizelési inger elrontsa mindennapjait! Nagyon sok nőt érintenek a húgyhólyag-problémák, de még mindig nem beszélünk róluk eleget. A gyakori vizelési inger megkeserítheti a mindennapokat, pedig nem kell mindebbe belenyugodni... (x) Ha találkozunk a barátokkal, rettegünk, hogy nem sikerül időben mosdót találni. Ezért szívesebben szervezzük otthonra az összejöveteleket, hogy ne kerüljünk kínos helyzetbe. Már a köhögés, nevetés vagy néhány lépcsőfok megtétele is vizeletcsepegést okoz. Hosszabb autóutak sem jöhetnek szóba, partnerkapcsolatunkban pedig egyre kevesebb az intimitás. A problémáról szégyellünk beszélni, a hólyagunk feletti irányítással önbizalmunk is kezd elveszni. Ismerős?

Még mindig tabutémának számít
A gyakori vizelési inger és vizeletcsepegés minden második, negyven feletti nőt érint, mégis tabutémának számít. Pedig az alsó húgyúti problémák nemcsak egészségünkre vannak negatív hatással. Magánéletünket, munkánkat, mindennapjainkat is megkeseríthetik.
Gyakori vizelési inger, vizeletcsepegés nőknél - A 2 leggyakoribb ok


Mi állhat a háttérben?
Csak az imént volt mosdóban, de a hólyagja ismét jelez? Ráadásul nem is ivott túl sok folyadékot?

Sűrű vizelési ingernél általában először felfázásra (hólyaghurut) gyanakszunk, pedig annak egyéb tünetei is vannak: alhasi fájdalom, hidegrázás, hőemelkedés, csípő érzés.

Ha hosszabb ideje, és a fent említett kísérő tünetek nélkül tapasztalunk gyakori vizelési ingert, más is lehet az ok - most a két leggyakoribbat említjük meg.

1. Hiperaktív hólyag, vagyis húgyhólyag-túlműködés esetén a húgyhólyag nyálkahártyájának túlzott érzékenysége vagy a hólyag izmainak görcse okoz sürgető, hirtelen jelentkező vizelési ingert, olykor akaratlan vizeletcsepegést.A panaszok - állandó vizelési inger annak ellenére, hogy a húgyhólyag csak részben telt meg - jellegzetesek, ha húgyhólyagunk túl érzékeny, hiperaktív.

2. A stresszinkontinencia, vagy más néven hólyaggyengeség mindig a legrosszabbkor jelentkezik: amikor valaki igazán megnevettet minket, eltüsszentjük magunkat vagy - akár kisebb - súlyt emelünk fel.

Ilyenkor hasprés hatására történő vizeletvesztésről beszélünk, amelynek két oka lehet: túl nagy a nyomás a hólyag záróizmain, vagy a gát izomzata és kötőszövetei túl gyengék. A terhesség alatt sok nő megtapasztalja a stresszinkontinencia tüneteit, de változókorban is gyakori a jelenség.

Ezt teheted ellene!


Természetes megoldás
Már Magyarországon is kapható a kifejezetten nők számára kifejlesztett Urostemol femina®, amely természetes összetevőivel enyhíti a húgyhólyag-túlműködés vagy hólyaggyengeség kellemetlen tüneteit.


Az Urostemol femina® összetevői között megtalálható:
- a komlótoboz, amely nyugtató hatással bír
- a speciálisan gyógyászati célra termesztett tök magja erősíti a hólyagot, az izmokat és a kötőszövetet
- a szömörce csökkenti az irritációt

Nem csak egészségügyileg fontos, hogy minél előbb tegyünk a probléma ellen: a gyógyulással magabiztosságunkat is visszakapjuk majd.

Tudj meg még többet a termékről ide kattintva »

(Támogatott tartalom)

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2019.08.12