Pizzatészta recept - készíts pizzát házilag!
A pizza akkor lesz ilyen látványosan "nyúlós", ha közvetlenül a paradicsomszószra szórjuk a sajtot. A sajtra kerül majd rá a gazdag feltét. A végén pedig éppen csak egy kevés sajtot kell szórni a feltét tetejére.
Hozzávalók 3 vékony pizzához:
325 mililiter víz
1 csomag száraz élesztő
2 evőkanál olivaolaj
Fél evőkanál cukor
25 deka süteményliszt
25 deka kelttészta-liszt
Fél evőkanál só
Elkészítés:
1. Langyosítsd fel a vizet, amibe beleteszed a száraz élesztőt, az olajat és a cukrot. Ujjaiddal keverd össze, majd futtasd fel körülbelül 10 percen keresztül meleg helyen (vagy a gázrózsa láng közelében).
2. A lisztet alaposan keverd össze a sóval, és add hozzá a felfutott élesztőt. Gyúrd össze csomómentes tésztává.
3. A begyúrt tésztát takard le bevizezett konyharuhával, hogy ne cserepesedjen ki a teteje, meleg helyen hagyd 60 percen át kelni.
4. Gyúrd át újra. Hagyd 30 percig kelni.
5. Gyúrd át utoljára, nyújtsd ki, és már készíthető is belőle a finom paradicsomos, sajttal gazdagon megszórt pizza friss, idényzöldség-feltétekkel.
6. Sütési infó: feltétekkel együtt mindössze 9-10 percet kell 250 fokra előmelegített sütőben sütni. (Ha bizonytalan vagy benne, hogy elkészült-e már a tészta, akkor egy sütőlapát segítségével nézd meg a pizzalap alját, hogy nyers-e még).
A receptet Kerezsi Alidának köszönjük!