Húsvétra egy finom és mutatós édességet készíthetünk répából. Ez a torta ráadásul napokkal később is finom, tehát nem probléma, ha a locsolók nem győzik a kóstolgatást - napokig csemegézhetünk belőle.
Hozzávalók:
• 1 pohár teljes kiőrlésű liszt
• 1 pohár finomliszt
• 1 kiskanál szódabikarbóna
• 2 kiskanál őrölt fahéj
• 2 kiskanál őrölt szerecsendió
• 1 pohár barnacukor
• 1 pohár étolaj
• 4 db tojás
• 0,5 pohár tejföl
• 3 pohár reszelt sárgarépa
• 1 csipetnyi só
(1 pohár = 2,5 dl)
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat is. Ezután a tojás, a tejföl, végül a répa is mehet a keverékbe. Vajjal, liszttel kikent tepsibe öntjük a masszát, majd 160°-os sütőben kb 3/4 órán át sütjük.
Tetejére sajtkrémet készítünk:
• 6 dkg natúr krémsajt
• 3 dkg vaj
• 1 kiskanál reszelt citromhéj
• 1,5 csésze porcukor
A hozzávalókat habverővel kikeverjük, majd a torta tetejére kenjük.
Tippek dekorálásra
Egy kis marcipánnal, csoki és kókuszgolyóval tündéri nyuszit varázsolhatunk rá.
Formára vágva, narancssárga marcipánnal ellenállhatatlan répatortát készíthetünk, ami tökéletes dísze lehet a Húsvéti ünnepi asztalnak.