Réteges csokikrémes szelet - sütemény recept csokirajongóknak

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Réteges csokikrémes szelet - sütemény recept csokirajongóknak Csokis süti rajongók, figyelem! Isteni finom süteményreceptet mutatunk! Ezt a receptet szülinapokra, zsúrokra, fontos családi vagy ünnepi alkalmakra ajánljuk elsősorban, amikor valami igazán különlegeset szeretnénk lerakni az asztalra. Mindenki imádni fogja! Csokis süti rajongók, figyelem! Isteni finom süteményreceptet mutatunk! A csokimázzal bevont finom, krémes sütemény időigényes ugyan, de nagyon finom!

Ezt a receptet szülinapokra, zsúrokra, fontos családi vagy ünnepi alkalmakra ajánljuk elsősorban, amikor valami igazán különlegeset szeretnénk lerakni a szépen megterített asztalra, vagy amikor nagyon szeretnénk a családtagjainkat kényeztetni. Nem számít gyors receptnek, mert egy éjszakát kell állni hagyni a hűtőben, hogy könnyen lehessen szeletelni - de a végeredmény minden várakozásért kárpótol bennünket.


Réteges-krémes csokis szelet - sütemény recept





Hozzávalók a tésztához:
  • 50 deka liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 8 deka vaj
  • 15 deka porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál tejföl


Hozzávalók a krémhez:
  • Fél liter tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 deka kakaópor
  • 30 deka vaj
  • 20 deka porcukor
  • Ízlés szerint rumaroma

Hozzávalók a csokimázhoz:
  • 20 deka étcsokoládé
  • 1 evőkanál vaj


Elkészítés


1. A tészta hozzávalóit (liszt, szódabikarbóna, vaj, porcukor, méz, tojás, tejföl) alaposan összegyúrjuk, majd 5 egyforma nagyságú cipóra osztjuk.

2. 25x40 cm-es nagyságúra nyújtjuk a cipókat (vagy akkorára, amekkora tepsink éppen van) - és az így kapott 5 süteménylapot egyenként világos színűre sütjük.

3. A krém elkészítéséhez a tejet csomómentesre keverjük a liszttel, kakaóporral, porcukorral, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

4. Miután a krém legalább szobahőmérsékletűre hűlt, a vajjal habosra keverjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá rumaromát.

5. A lapokra egyenletesen eloszlatjuk a krémet, és azokat egymásra rétegezzük.

6. Az étcsokoládét egy kevés vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és amint kihűlt a csoki máz, a rétegezett sütemény tetejére öntjük.

7. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben állni.

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.10.27