Ribizlis mascarponés szelet receptje
Hozzávalók a tésztához
3 darab tojás
6 deka cukor
8 deka liszt
1/2 deci kókuszolaj
1 citrom reszelt héja
1/3 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez
50 deka mascarpone
8-10 deka porcukor
2 csomag vaníliás cukor
30-40 deka ribizli
2 csomag piros tortazselé
Elkészítés
1. A tészta elkésszítéséhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, végül hozzáadjuk a cukrot.
2. A tojássárgákat a cukorral, a meglangyított kókuszolajjal, citromhéjjal simára keverjük - az így kapott masszát óvatosan a felvert tojásfehérjehabba forgatjuk.
3. Belekeverjük a sütőporos lisztet.
4. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk rajta.
5. 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
6. A krém elkészítéséhez a mascarponét eldolgozzuk a cukorral, vaníliás cukorral.
7. A mascarponés krémet eloszlatjuk a kihűlt tészta tetején.
8. Ribizli szemekkel megszórjuk a tetejét, majd meghintjük egy kis porcukorral a fanyarkás gyümölcsöt.
9. Elkészítjük a tortazselét. Amikor már kocsonyás állagú, kanalanként rámeregetjük a ribizliréteg tetejére.
10. Hűtőben hagyjuk összeérni.