Ribizlis mascarponés szelet - Igazi nyári sütemény édesszájúaknak

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Ribizlis mascarponés szelet - Igazi nyári sütemény édesszájúaknak A kellemesen fanyarkás ribizli és a vaníliával ízesített krémesen lágy mascarpone ideális párosítás ahhoz, hogy egy finom, délutáni krémes desszertet készítsünk a családnak, barátainknak vagy egyszerűen csak a magunk kényeztetésére. A ribizli szót ki sem lehet úgy ejteni, hogy ne mosolyogjunk közben szélesen. Nem csak a szó hallatán, hanem üde és harsány látványán derülünk jókedvre tőle. Ragaszd rá ezt a jókedvet családodra, barátaidra is, és készíts nekik ebből a nyári finomságból egy jókora adagot! A ribizlis mascarponés szelet egy gazdag ízű, nyári, krémes sütemény, amit leginkább hidegre lehűtve, egy finom mokka társaságában a hűs árnyat adó fa alatt érdemes kiélvezni.

Ribizlis mascarponés szelet receptje




Hozzávalók a tésztához
3 darab tojás
6 deka cukor
8 deka liszt
1/2 deci kókuszolaj
1 citrom reszelt héja
1/3 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez
50 deka mascarpone
8-10 deka porcukor
2 csomag vaníliás cukor
30-40 deka ribizli
2 csomag piros tortazselé    

Elkészítés

1. A tészta elkésszítéséhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, végül hozzáadjuk a cukrot.
2. A tojássárgákat a cukorral, a meglangyított kókuszolajjal, citromhéjjal simára keverjük - az így kapott masszát óvatosan a felvert tojásfehérjehabba forgatjuk.
3. Belekeverjük a sütőporos lisztet.
4. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk rajta.
5. 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
6. A krém elkészítéséhez a mascarponét eldolgozzuk a cukorral, vaníliás cukorral.
7. A mascarponés krémet eloszlatjuk a kihűlt tészta tetején.
8. Ribizli szemekkel megszórjuk a tetejét, majd meghintjük egy kis porcukorral a fanyarkás gyümölcsöt.
9. Elkészítjük a tortazselét. Amikor már kocsonyás állagú, kanalanként rámeregetjük a ribizliréteg tetejére.
10. Hűtőben hagyjuk összeérni.

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.06.30