A sajtkrokettet fogyaszthatod feltétként sült krumplival, krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel, dísze lehet a hidegtálas asztalnak, de bármilyen mártogatóssal is nagyon finom. Most mutatunk egy bombabiztos sajtkrokett receptet, plusz 2 mártogatós receptjét is megosztjuk veled.
Sajtkrokett recept
Sajtkrokett hozzávalók:
- 25 dkg Trappista sajt
- 1 db tojás
- 1 púpozott ek liszt
- olaj a sütéshez
Sajtkrokett elkészítése:
- A sajtot lereszeljük
- Hozzáadjuk a lisztet és a tojást
- Összegyúrjuk, kisebb golyókat vagy hengereket formálunk belőle.
- Az olajat felmelegítjük, és ha már forró, óvatosan beletesszük, majd aranyszínűre sütjük a kroketteket
Tippek:
- Egyszerre ne tegyél sokat bele, mert összeragadnak
- Konyhai papírtörlőre szedd, hogy a felesleges zsiradékot felszívja
- A sajtos masszát akár fel is dobhatod különféle fűszerekkel, például frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, köménnyel, bazsalikommal
Joghurtos és paradicsomos mártogatós recept
Joghurtos mártogatós recept
Hozzávalók:
- kis pohár natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy fokhagymaőrlemény
- petrezselyemzöld apróra vágva
- só, őrölt bors ízlés szerint
Csak keverd el és kész.
Paradicsomos mártogatós recept
Hozzávalók:
- fél konzerv darabolt, hámozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- bazsalikom, borsikafű, kakukkfű egy-egy csipet (amiből éppen van otthon)
- só, őrölt bors ízlés szerint
+ aki csípősen szereti, annak chili
- kis olaj
A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, majd pár perc múlva a paradicsomkonzerv felét. Fűszerezzük és felfőzzük, hogy a levét kicsit főjje el és besűrűsödjön, villával megnyomkodjuk, hogy ne legyen annyira darabos, és készen is vagyunk. Aki szeretné, botmixerrel össze is turmixolhatja simává, de darabosan is finom. Fogyasztható melegen és hidegen is.
Fotó: Freepik/KamranAydinov