A sajttortának rengeteg variációja ismert. Mi az alapreceptet mutatjuk, és ha már belejöttél, akkor bátran lehet kísérletezni a citromos, ananászos, barackos, málnás és sok finom sajttorta változatokkal.
Sajttorta (New York cheesecake) recept
Hozzávalók
15 deka darált keksz (lehetőleg zabpehely keksz)
5 deka vaj
90 deka tejszínes krémsajt vagy natúr krémsajt
15 deka tejföl
1 csomag vaníliás cukor
15 deka porcukor
2-3 evőkanál liszt
4 db "L"-es tojás
Elkészítés
1. A megolvasztott vajat a darált keksszel összegyúrjuk.
2. A tésztamasszát a sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába tesszük, és egy kanál, pohár vagy bármilyen célszerszám segítségével egyenlő vastagságúra nyomkodjuk szét.
3. Előmelegített sütőbe tesszük a tésztaalapot, és 160 fokon körülbelül 10 percig sütjük, majd kivesszük.
4. Elkészítjük a sajtmasszát: a szobahőmérsékletű krémsajtot, tejfölt, porcukrot, tojásokat, lisztet csomómentesre keverjük.
5. A sajtmasszát az elősütött süteménytésztára helyezzük és egyenletesen eloszlatjuk.
6. 160 fokon, légkeverés mellett körülbelül 60 percig sütjük.
7. Amikor a sütőből kivesszük, hagyjuk kihűlni, nem szabad forrón nekiesni.
Sajttorta variációk
A lecsepegtetett gyümölcsöket a krémbe keverhetjük, vagy díszítésként a massza tetejére helyezhetjük, esetleg öntetként kínálhatjuk a natúr sajttortához.
Citromos sajttorta
Áfonyás sajttorta
Nutellás sajttorta
Gesztenyés sajttorta
Banános sajttorta
Ananászos sajttorta
Barackos sajttorta
Málnás sajttorta