Sütemény recept: Gesztenyekocka
(Kép forrása: foodgawker.com)
Hozzávalók a tésztához:
6 egész tojás
6 evőkanál porcukor
1 dl napraforgó olaj
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Hozzávalók a gesztenyekrémhez:
50 deka mirelit gesztenyemassza
20 deka vaj
15 deka porcukor
ízlés szerint kevés rumaroma
1 csomag vanilia puding
3 deci tej
1,5 deci habtejszín
1-2 csomag habfixáló
Elkészítés
1. A tojássárgákat először a porcukorral, majd az olajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport és a keményre vert tojásfehérje habot. A tésztát 180 fokos sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
2. Amíg a tészta sül, addig a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd belekeverjük a gesztenyemasszát és a rumaromát.
3. A vaníliapudingot a tejjel készre főzzük.
4. A gesztenyekrémet a kihűlt pudinggal óvatosan összekeverjük, ezzel megkaptuk a végleges gesztenyemasszát.
5. Az elkészült krémet az időközben kihűlt tésztalapra kenjük.
6. Elekromos habverővel magas fokozaton felverjük a zsíros habtejszínt. A végén habfixálót szórunk bele, hogy kemény maradjon a hab. A kész kemény habot a gesztenyekrémre rétegezzük, kakaóval meghintjük.
7. 1-2 órás hűtőben pihentetés után a süteményt kockaformákra szeleteljük.
A receptet Báronyos Mária érdi olvasónknak köszönjük!