Tejfölös krémes túrógombóc - Ezentúl mindig így készítem!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Tejfölös krémes túrógombóc - Ezentúl mindig így készítem!

Mindenki kedvence, nagymamáink túrógombóca egy izgalmas csavarral: egy egyszerű, mégis különleges desszerttel kedveskedünk a könnyű édességek kedvelőinek. Íme tejfölös, túrógombóc receptje, melyet azoknak is szívből ajánlunk, akik inkább a visszafogottan édes ízeket kedvelik.

Időnként túl kemény lett a túrógombóc, ezért úgy gondoltam, hogy csavarok rajta egyet és megpróbálom kicsit krémesebbre, ezáltal lágyabbra készíteni. Olyan finom lett, hogy ezentúl mindig így készítem majd.


Tejfölös, krémes túrógombóc recept

 

Hozzávalók (kb. 16 db kisebb gombóchoz):  

- 450g tejföl
- 1 db tojás
- 2-3 evőkanál liszt
- 250g túró
- 1 csipet só
- 1 evőkanál, vagy 1 csomag vaníliás cukor
- ½ citrom lereszelt héja
- zsemlemorzsa

 

Elkészítés:
 

1. A tejfölt a túróval, tojással, sóval, vaníliás cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és azzal is összedolgozzuk. Keményebb galuskatésztát kell kapnunk.

2. Forrásban lévő vízbe gombócokat szaggatunk, és miután feljöttek a víz felszínére, egy rövid ideig még tovább főzzük, de igazán hamar elkészül.

3. A zsemlemorzsát megpirítjuk, és a kész gombócokat ebben átforgatjuk. Tálaláskor porcukorral megszórjuk. 

 

Szerző: Nagyszülők Lapja

Fotó: Nagyszülők Lapja


Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2024.08.13