Tejszínhabos kávés süti, sütés nélkül - Finom desszert az egész családnak!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Tejszínhabos kávés süti, sütés nélkül - Finom desszert az egész családnak! Finom, krémes kávés desszert tejszínhabbal, ami a tiramisunak egy továbbgondolt receptvariációja. Ezt a változatot gyerekek és kismamák is nyugodtan fogyaszthatják. A kávés sütemények télen-nyáron jól esnek, hiszen fogyaszthatod őket lehűtve, vagy akár egy forró kávé mellé is desszertnek.

A kávés desszerteket a gyerekeknek nem kínálhatjuk, de ha a feketekávét kikerüljük, és egészséges cikóriakávéval helyettesítjük, akkor abból a gyerekek is és a várandós kismamák is bátran falatozhatnak.

Mutatjuk a finom, krémes, több rétegű kávés sütemény receptjét - ne lepődjünk meg: egy kicsit a tiramisura fog hajazni; miközben azt is eláruljuk, hogy miért egészséges a cikória.

Tejszínhabos kávés süti - recept




Hozzávalók a süteményalaphoz:

40 deka darált keksz
10 deka kókuszolaj (miért pont kókuszolaj?)
Fél deci feketekávé / gyerekeknek: cikóriából lefőzött kávé (miért pont cikória?)
Fél deci mandulatej
5 evőkanál natúr kakaópor

Hozzávalók a krém rétegekhez:

25 deka mascarpone
50 deka túró
2-3 csomag vaníliás cukor
5 deka méz
3 deci habtejszín
1 csomag habfixáló
3 evőkanál főtt kávé
3 evőkanál kakaópor

Hozzávalók a tetejére:

10-12 deka magas kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés:

1. Gyerekeknek cikóriából készítsünk főtt kávét. Miért pont cikóriából? Felnőtteknek hosszú kávét főzzünk.

2. A süteményalaphoz összedolgozzuk a hozzávalókat: a kekszet, kókuszolajat, kávét, mandulatejet és a cukrozatlan kakaóport. A jól átgyúrt tésztamasszát egy olajjal kikent sütőtepsi aljába nyomkodjuk. Hűtőben állni hagyjuk.

3. A krém alaphoz összeverjük a túrót, mascarponét, vaníliás cukrot, mézet.

4. A krém egyik feléhez 3 evőkanál kakaót keverünk - ebből lesz a kakaós krém.

5. A krém másik feléhez 3 evőkanál kávét keverünk - ebből lesz a kávés krém.

6. A habtejszínt és a habfixálót robotgéppel kemény habbá verjük, amit 3 részre osztunk: egyik harmadot a kávés krémhez, másik harmadot a kakaós krémhez keverjük óvatosan (!), a harmadik harmadot félretesszük a sütemény tetejére.

7. A kekszes alapra ráhalmozzuk először a kakaós réteget, majd erre halmozzuk a kávés réteget (fel is cserélhető).

8. A kekszes, kakaós és kávés réteget egy tejszínhab réteggel zárjuk le, aminek a tetejére csokoládét reszelünk.

9. A süteményt egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk összeérni.

A receptet köszönjük Marcsinak Ceglédről!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2017.09.29