Túrós pite meggyel - süteményrecept édesszájúaknak

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Túrós pite meggyel - süteményrecept édesszájúaknak Elronthatatlan sütirecept édesszájúaknak, akik élnek-halnak a túrós-meggyes variációért. Nem túl bonyolult túrós-meggyes lepény receptet ajánlunk, ami bármilyen alkalomra jó megoldás lehet: kisebb-nagyobb hétvégi vendégváráshoz, ünnepi reggelikhez jéghideg tej kiséretében, ebédekhez tartalmas egytálétel után önálló fogásként akár, délutáni gondűző nassoláshoz egy kis habos kávéval. Nem túl bonyolult túrós-meggyes lepény receptet ajánlunk, ami bármilyen alkalomra jó megoldás lehet: kisebb-nagyobb hétvégi vendégváráshoz, ünnepi reggelikhez jéghideg tej kiséretében, ebédekhez tartalmas egytálétel után önálló fogásként akár, délutáni gondűző nassoláshoz egy kis habos kávéval. Ennek a sütinek a fogyasztására éjjel-nappal lehet indokot találni. A fanyar megggy - krémes túró páros örök verhetetlen.



Hozzávalók a tésztához:

80 deka liszt
30 deka vaj
1 csomag sütőpor
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
1 pohár tejföl
2 tojássárgája

Hozzávalók a töltelékhez:

1 kiló túró
1 pohár tejföl
2 egész tojás és a 2 kimaradt fehérje
20 deka porcukor
1 citrom lereszelt héja
Fél kiló mirelit meggy
3 evőkanál búzadara vagy rizsdara
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A lisztet összekeverjük a sóval és sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal.

2. Hozzáadjuk a porcukrot, a 2 tojássárgáját, 1 pohár tejfölt, és alaposan átgyúrjuk.

3. Egy sütőpapírral kibélelt közepes tepsi aljába kézzel benyomkodjuk a tésztát, majd villával megszurkáljuk.

4. Az előmelegített sütőben félig 180 fokon, 15 perc alatt félkészre sütjük.

5. Elkészítjük a tölteléket: a túrót összedolgozzuk a tojássárgákkal, a porcukrral, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a darával.

6. A kimaradt tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt is hozzáadjuk a túrótöltelékhez.

7. A sütőből kivett tésztát meghintjük zsemlemorzsával, majd rátesszük a lecsepegtetett mirelit meggyet, ráöntjük a túrótölteléket.

8. További 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a tetejét.


Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.02.26