Vaníliakrémes cseresznyés pite receptje - Illatos sütemény omlós tésztával

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Vaníliakrémes cseresznyés pite receptje - Illatos sütemény omlós tésztával A cseresznyeszezon közepén adja magát, hogy a friss, ropogós cseresznyékből süssünk valami finomat. A finom és illatos vaníliakrémmel készült pite egy lágy, gazdag ízvilágú nyári desszert, amit könnyen és gyorsan el lehet készíteni! A cseresznyeszezon közepén adja magát, hogy a friss, ropogós cseresznyékből süssünk valami finomat. Tapasztalt háziasszonyok tudják, hogy csak önmagában a cseresznye nem igazán alkalmas süteménytölteléknek, azt mindenképpen érdemes valamivel még kombinálni - ezért ajánljuk hozzá a finom és illatos vaníliakrémet, ami krémessé, lággyá és gazdag ízűvé teszi ezt a nyári desszertet.

Akassz az unokád mindkét fülére egy-egy pár cseresznyét, és vond be a zamatos pite elkészítésébe őt is!

Cseresznyés-vaniliakrémes pite receptje




Hozzávalók a tésztához:
80 deka liszt
1 csomag sütőpor
8 evőkanál cukor
4 darab tojás
20 deka vaj
450 gramm tejföl
2 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája a kenéshez

Hozzávalók a töltelékhez:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 vanliarúd belseje
3 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 kiló magvazott cseresznye
1 evőkanál zsemlemorzsa


Elkészítés


1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és amíg a puding elkészül, a hütőben pihentetjük.

2. A vaníliás krémhez előkészítjük a kész pudingport, amihez 3 evőkanál lisztet, egy vanília rúd kikapart belsejét és 6 evőkanál cukrot adunk. Ezt tejjel felfőzzük, gyakran kevergetve jól kiforraljuk, majd langyosra hűtjük.

3. A tésztát kétfelé vesszük, és akkorára nyújtjuk, amilyen nagy a tepsink alja.

4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, amire a tészta egyik részét fektetjük. A tésztát először villával megszurkáljuk, és egy kevés zsemlemorzsával meghintjük.

5. Az elkészült vaníliás tölteléket rámeregetjük az alsó tésztalapra, egyenletesen eloszlatjuk, és elrendezgetjük rajta a magozott cseresznyét. Ha kész, vaníliás cukorral mindenhol meghintjük.

6. A cseresznyeréteg tetejére ráterítjük a másik tésztalapot, azt is finoman megszurkáljuk, és lekenjük a tojássárgával.

7. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35-40 percig sütjük.

Kép forrása: Külföld

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.06.10