Akassz az unokád mindkét fülére egy-egy pár cseresznyét, és vond be a zamatos pite elkészítésébe őt is!
Cseresznyés-vaniliakrémes pite receptje
Hozzávalók a tésztához:
80 deka liszt
1 csomag sütőpor
8 evőkanál cukor
4 darab tojás
20 deka vaj
450 gramm tejföl
2 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája a kenéshez
Hozzávalók a töltelékhez:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 vanliarúd belseje
3 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 kiló magvazott cseresznye
1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és amíg a puding elkészül, a hütőben pihentetjük.
2. A vaníliás krémhez előkészítjük a kész pudingport, amihez 3 evőkanál lisztet, egy vanília rúd kikapart belsejét és 6 evőkanál cukrot adunk. Ezt tejjel felfőzzük, gyakran kevergetve jól kiforraljuk, majd langyosra hűtjük.
3. A tésztát kétfelé vesszük, és akkorára nyújtjuk, amilyen nagy a tepsink alja.
4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, amire a tészta egyik részét fektetjük. A tésztát először villával megszurkáljuk, és egy kevés zsemlemorzsával meghintjük.
5. Az elkészült vaníliás tölteléket rámeregetjük az alsó tésztalapra, egyenletesen eloszlatjuk, és elrendezgetjük rajta a magozott cseresznyét. Ha kész, vaníliás cukorral mindenhol meghintjük.
6. A cseresznyeréteg tetejére ráterítjük a másik tésztalapot, azt is finoman megszurkáljuk, és lekenjük a tojássárgával.
7. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35-40 percig sütjük.
Kép forrása: Külföld