Vaníliakrémes epres gyümölcstorta recept - Így készítik a profi cukrászok!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Vaníliakrémes epres gyümölcstorta recept - Így készítik a profi cukrászok! Az epres gyümölcstortának számos elkészítési módja ismert. Cikkünkben a finom, krémes epres gyümölcstorta cukrászdai, azaz nem a piskóta alapú receptváltozatát mutatjuk. Eperszezonban vétek kihagyni ezt a látványos gyümölcsös desszertet! Ki ne rajongana a finom, krémes epres gyümölcstortáért, amire a harsány piros színe, a nyárra emlékeztető édeskés illata, a szemet megkapó látványa miatt kívánunk rá. Egy biztos, eperszezonban vétek kihagyni ezt a csábító epres desszertet!

Ezúttal az epres gyümölcstorta cukrászdai, mondhatnánk „profi” változatát mutatjuk, amit egy kapcsos tortaforma segítségével otthon te magad is egyszerűen el tudod készíteni.

Epres gyümölcstorta - klasszikus recept





Hozzávalók a tésztához:
280 gramm liszt
2 késhegynyi sütőpor
120 gramm cukor
2 tojásfehérje
160 gramm vaj

Hozzávalók a tortakrémhez:
30 gramm étkezési keményítő
60 gramm cukor
3 csomag vaníliás cukor
4 tojás sárgája
200 mililiter tej
200 mililiter tejszín

Hozzávalók a torta tetejére:
Eper
1-2 evőkanál porcukor
1-2 csomag tortazselé

Elkészítés


1. A tésztához a lisztet és a sütőport keverőedénybe tesszük, összekeverjük. hozzáadjuk a cukrot, tojásfehérjét, vajat. A hozzávalókat konyhai robotgéppel 2 perc alatt jól összedolgozzuk.

2. Lisztezett deszkán sima tésztává gyúrjuk, hűtőben pihentetjük.

3. A kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenjük. A tésztát akkora méretű lappá nyújtjuk, hogy pont elférjen a kapcsos tortaforma aljában, majd ujjaink segítségével a tortaforma legaljára nyomkodjuk és többször megszurkáljuk villával.

A tésztát a tortaformában a 180-200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és körülbelül 20 percig sütjük.

4. Ha megsült a tészta, akkor óvatosan kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk.

5. A tortakrémhez egy főzőedényben elkeverjük az étkezési keményítőt a cukorral, vaníliás cukorral, tojássárgájával, tejjel és tejszínnel, majd a hozzávalókat keverés közben jól felfőzzük. Az így kapott pudingkrémet hűlni hagyjuk.

6. A tortalapot megtöltjük krémmel.

7. A megmosott, félbevágott epret porcukorral egyenletesen megszórjuk, és ízlésesen elrendezgetjük a megdermedt pudingkrémen.

8. A tortazselét elkészítjük, és amint langyosra hűlt, kanalanként a gyümölcs tetejére meregetjük.

Fotó: www.gutekueche.at

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.05.05