Arasd le a babérokat ezzel a nagyszerű tavaszi-nyári ízvilággal családod és barátaid előtt!
Zöldfűszeres csirkecombok sütőpapír-csomagban friss idényzöldségekkel összesütve
Nézd meg a mindössze 1 perces receptvideót!
Hozzávalók:
1 kiló alsó és felső csirkecomb vegyesen
4-6 szél sárgarépa
1 kövérebb cukkini
1 kisebb zeller
1-2 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1-2 ágacska friss rozmaring / más kedvenc zöldfűszer frissen
5 deka vaj
olivaolaj
Só, bors
Elkésztés:
1. Az enyhén megsózott, megborsozott csirkecombokat kevés olívaolajon elősütjük.
2. A zöldségeket durva darabokra vágjuk, és egy nagy keverőtálban átkeverve sózzuk, borsózzuk, fűszerezzük.
3. Egy jó nagy ív sütőpapírra halmozzuk a zöldségeket, aminek a tetejére egymáshoz szorosan pakolgatjuk az elősütött csirkecombokat. A csirkecombok tetejét még egyszer lazán megszórjuk sóval, borssal, fűszerekkel és meglocsolgatjuk vajjal.
4. A befűszerezett zöldséges csirkecomb-halmot először jól becsomagoljuk sütőpapírral, majd átkötözzük spárgával, hogy valóban úgy nézzen ki, mint egy csomag.
5. Tepsibe helyezve 190 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben körülbelül 30-35 percig sütjük.
6. A csomag tetjét óvatosan felnyitjuk, vigyázzunk, hogy a gőz ne égesse meg a kezünket!
7. További 15 percre visszahelyezzük a sütőbe, és a tetejét aranysárgára pirítjuk.
Eredeti recept: YouTube videó / GastroHobbi
Kezdőfotó: Youtube videó / GastroHobbi