A reggeli a napindító első főétkezés, érdemes gondosan összeállítani, hiszen egy tápláló és egészséges reggeli fokozza a koncentrációt, javítja a memóriát, a zöldségeknek köszönhetően garantálja a vitamin- és rostbevitelt, így egész nap élvezheted a pozitív hatását, hangsúlyozza az Európai Friss Csapat.
A reggeli, vagy akár a vacsora színes és finom tartozékai lehetnek a különféle zöldségkrémek, melyekkel kiváltható a vaj vagy a margarin, ráadásul a napi zöldségbevitelünkhöz is hozzájárulnak.
A kápiapaprika-krémet könnyű elkészíteni, gyönyörű a színe, fantasztikus az íze, így hamar az egész család kedvenc kencéjévé válhat. Érdemes egy tepsinyi mennyiséggel kezdeni, mert gyorsan fogy!
Kápiapaprika-krém recept
Kápiapaprika-krém hozzávalók:
- 1 kg kápia paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olíva olaj
- só ízlés szerint
Kápiapaprika-krém elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra
- A megmosott paprikákat és a megpucolt fokhagymákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire
- Kezdjük el sütni, majd, amikor már színt kaptak a paprikák, fordítsunk rajtuk egyet
- Akkor lesznek készen, amikor elkezdenek feketedni
- Miután kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni őket
- Kihűlés után óvatosan távolítsuk el a héjukat és a magházrészeket
- Végül turmixoljuk egyneműre a fokhagymát és a paprika húsát petrezselyemmel, olajjal, majd ízesítsük sóval
Az elkészült krém hűtőben 2-3 napig is eláll, de ha kifőzött üvegekbe rakjuk, forrón beletöltve, akkor hosszabb időre is eltehető.
Forrás, fotók: Európai Friss Csapat