Sütemény karácsonyra: a gesztenyegolyó receptje

Nagyszülők Lapja

Ünnepi receptek

Nagyszülők Lapja


Sütemény karácsonyra: a gesztenyegolyó receptje Karácsonykor szeretjük a hasunkat is kényeztetni, ilyenkor hajlamosak vagyunk több sütit, több finomságot engedélyezni magunknak és csemeténknek is. A mostani recept nemcsak azért jó, mert finom, hanem azért is, mert csemeténkkel közösen egy nagyon jó programot is jelent az elkészítése.

Karácsonykor szeretjük a hasunkat is kényeztetni, ilyenkor hajlamosak vagyunk több sütit, több finomságot engedélyezni magunknak és csemeténknek is. A mostani recept nemcsak azért jó, mert finom, hanem azért is, mert csemeténkkel közösen egy nagyon jó programot is jelent az elkészítése.

Gesztenyegolyó recept


Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
3 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 csomag vaníliáscukor vagy vanília kikapart belseje
kókuszreszelék vagy csokireszelék

Elkészítés
A gesztenyemasszát összetörjük a villával, hozzáadunk egy kevés cukrot, vaníliát és a lágy vajat. Alaposan összedolgozzuk, golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékbe, vagy csokireszelékbe forgatjuk. Kis papírformákba rakjuk, így kínáljuk.

Dietetikus véleménye
A karácsonyi forgatagban gyerekekkel együtt készíthető nagyon egyszerű finomság. A szemek közepébe tehetünk aszalt gyümölcsöt vagy magozott meggyet. Érdemes egyszerre legalább két adagot csinálni, azonnal elfogy.

A gesztenye már a hozzátáplálás elején adható a kicsiknek, akár otthon sütött friss, pépesített gesztenye vagy natúr gesztenyemassza formájában. A receptben található gesztenyegolyót csak akkor adjuk a babának, ha már minden összetevőjét fogyasztja.

MÉG TÖBB RECEPT BABÁKNAK »


Nagyszülők Lapja

Ünnepi receptek

Nagyszülők Lapja


2014.08.02