
Ezzel a ropogós, egyszerűségében finom tócsnival képtelenség melléfogni, ráadásul az elkészítése is gyerekjáték! Izgalmasabbá tehető akár apróra vágott kaliforniai paprikával, reszelt répával, vagy különféle zöldfűszerekkel. Készítsd el hétvégén, és lepd meg a családot ezzel az isteni, frissen sült tócsnival!
A kukoricás tócsni fogyasztható előételként, salátával vagy akár hús mellé is, ízvilágához pedig remekül passzolnak a különféle ízletes mártogatósok (pl. újhagymás-joghurtos szósz).
Kukoricás tócsni, vagy kukoricás lapcsánka recept hozzávalók 4 főre:
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- fél tk. sütőpor
- 1 tk. fokhagyma-granulátum
- fél tk. só, ugyanennyi bors
- 1,3 dl szójaital vagy rizstej
- 15 dkg konzerves kukorica leszűrve
- 3 szál zöldhagyma felkarikázva
- kevés olaj a sütéshez
Tócsni elkészítése:
1. Keverjük össze a kétféle lisztet, a sütőport, a fokhagyma-granulátumot, a sót és a borsot.
2. Több adagban keverjük hozzá a folyadékot. Egy viszonylag sűrű masszát kell kapnunk ha túl száraznak tűnik, adjunk hozzá még 1-2 evőkanálnyit.)
3. Keverjük hozzá a kukoricát és a zöldhagymát is.
4. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és a masszából tegyünk bele 2-3 evőkanálnyi mennyiségeket. Közepes hőfokon, süssük őket oldalanként 2-4 percig, vagy amíg szép aranybarnára pirulnak.
Nagy siker lehet a pizzás-kukoricás pizza is, próbáljátok ki! További különleges kukoricás receptjeinket itt találod.
Fotó: Freepik