Tócsni recept - Gyors, egyszerű és fantasztikusan finom lapcsánka

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Tócsni recept -  Gyors, egyszerű és fantasztikusan finom lapcsánka

Ezzel a ropogós, egyszerűségében finom tócsnival képtelenség melléfogni, ráadásul az elkészítése is gyerekjáték! Izgalmasabbá tehető akár apróra vágott kaliforniai paprikával, reszelt répával, vagy különféle zöldfűszerekkel. Készítsd el hétvégén, és lepd meg a családot ezzel az isteni, frissen sült tócsnival!

A kukoricás tócsni fogyasztható előételként, salátával vagy akár hús mellé is, ízvilágához pedig remekül passzolnak a különféle ízletes mártogatósok (pl. újhagymás-joghurtos szósz).

 

Kukoricás tócsni, vagy kukoricás lapcsánka recept hozzávalók 4 főre:

- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- fél tk. sütőpor
- 1 tk. fokhagyma-granulátum
- fél tk. só, ugyanennyi bors
- 1,3 dl szójaital vagy rizstej
- 15 dkg konzerves kukorica leszűrve
- 3 szál zöldhagyma felkarikázva
- kevés olaj a sütéshez
      

 

Tócsni elkészítése:

1. Keverjük össze a kétféle lisztet, a sütőport, a fokhagyma-granulátumot, a sót és a borsot.

2. Több adagban keverjük hozzá a folyadékot. Egy viszonylag sűrű masszát kell kapnunk  ha túl száraznak tűnik, adjunk hozzá még 1-2 evőkanálnyit.)

3. Keverjük hozzá a kukoricát és a zöldhagymát is.

4. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és a masszából tegyünk bele 2-3 evőkanálnyi mennyiségeket. Közepes hőfokon, süssük őket oldalanként 2-4 percig, vagy amíg szép aranybarnára pirulnak.

 

Nagy siker lehet a pizzás-kukoricás pizza is, próbáljátok ki! További különleges kukoricás receptjeinket itt találod.


Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2025.03.11