- A sütemény elkészítése időigényes ugyan, mert az egyes rétegeket aprólékosan elő kell készíteni. De nagyon megéri a fáradozást, mert rendkívűl finom, nálunk mindenki imádja a családban. Főképpen olyan alkalmakra való, amikor a süteményt előre el akarjuk készíteni, mert ennek a Kinder bueno szeletnek kifejezetten jót tesz az állás - írja Jucus mama Szegedről.
Következzen a recept!
Kinder bueno szelet - sütemény recept
Hozzávalók az alaphoz:
6 tojásfehérje
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál kókuszolaj vagy étolaj
2 evőkanál liszt
Fél csomag sütőpor
2 evőkanál keksz vagy babapiskóta finomra összetörve
25 deka mogyoró (sótlan!)
30 deka nutellakrém
Hozzávalók a sárga-barna töltelékhez:
Fél liter tej vagy kókusztej
6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás pudingpor
8 deka étcsokoládé
15 deka kókuszzsír
3 evőkanál porcukor
3 deci kókusztej
35 deka keksz vagy babapiskóta
Hozzávalók a tetejére:
2 deci habtejszín
1 csomag habfixáló
5-10 deka reszelt étcsoki
Elkészítés
1. Elkészítjük a tölteléket: a pudingport, lisztet, sütőport, tojássárgákat a hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük, jól kiforraljuk. A krémet hagyjuk kihűlni.
2. A mogyorót durvára vagdossuk, majd egy serpenyőben enyhén megpirítjuk.
3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, az olajat, a lisztet, sütőport, a babapiskóta őrleményt. A nyers tésztát egy sütőpapírral kibélelet kisebb tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk az előkészített (durvára vágott, pirított) mogyoróval.
4. A tészta alapot előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
5. Miután megsült, a sütőpapírt eltávolítjuk az aljáról, és az előzőleg meglangyított nutellakrémet még forrón, óvatos mozdulatokkal a sütemény tetejére kenjük. (A nutellakrémet vagy mikróban vagy gőzfürdő fölött kell egy kicsit folyóssá tenni, hogy könnyen lehessen vele dolgozni).
6. A nutellás sütialapot félretesszük, egy kicsit hűlni hagyjuk.
7. A kókuszzsírt meglangyítjuk és a porcukorral jól összedolgozzuk. Az így kapott krémet megfelezzük. Az egyik felébe a szintén megolvasztott étcsoki kerül, a másik fele marad világosan.
8. Összeállítjuk a sütit. A rétegek így kerülnek egymásra:
- mogyoróval megszórt-nutellás süteményalap
- langyos tejbe forgatott keksz vagy babapsikóta
- világos krém
- langyos tejbe forgatott keksz vagy babapiskóta
- csokis krém
9. Hűtőben legalább 4-5 órát hűlni hagyjuk.
10. Végül a felvert, habfixálóval megkeményített tejszínhabot a rétegek tetejére tesszük.
A receptet Jucus mamának köszönjük!